近排成日見到《我的印度男友》呢套電影宣傳,搞到心思思想食印度菜 但係又唔知去唔去食好,因為之前食過嘅印度餐廳,一係好油,一係就唔係好啱口味,次次食都好心大心細。見呢間係OpenRice 都幾多好評,餐廳位置又易揾,就黎試下啦門口好sharp醒,又紅又黃,一眼就望到好易揾!餐廳環境都唔錯架!最緊要坐得舒服我同朋友成日都花多眼亂,最後決定嗌個二人套餐,乜都有就滿足到大家嘅願望啦因為朋友唔食牛嘅,所以咖喱牛我哋就問侍應可唔可以改做咖喱雞,侍應都好nice呀二話不說就幫我哋改咗~等咗冇耐其實我已經好安心對今餐飯都好有信心,除咗因為廚師同侍應都係印度人之外,亦都有印度人入嚟食晚飯,咁就知道呢間餐廳一定係好正宗好好食啦叫完嘢食之後一定會嚟呢一個餐前小食。快薄脆好香口,加埋呢個薄荷醬好refreshing 又開胃!好香芒果味嘅mango lassi 都黎左呢個真係冇得輸,大大杯夏天飲真係好爽!而且唔會死甜真係飲到芒果嘅甜味同香味,超鍾意呀極力推介!睇吓我飲完一啖之後就冇咗咁多啦~好搞笑呀佢chicken tikka 同咖喱角係一齊鐵板上,啲「滋滋咋咋」聲聽到就即刻食指大動!個咖喱角真心要讚吓,好大個

門口好sharp醒,又紅又黃,一眼就望到好易揾!

餐廳環境都唔錯架!最緊要坐得舒服

等咗冇耐其實我已經好安心對今餐飯都好有信心,除咗因為廚師侍應都係印度人之外,亦都有印度人入嚟食晚飯,咁就知道呢間餐廳一定係好正宗好好食啦

Mango  lassi
好香芒果味嘅mango lassi 都黎左
睇吓我飲完一啖之後就冇咗咁多啦~

個咖喱角真心要讚吓,好大個呀!!!入邊有好香嘅豆同埋咖哩薯仔,身為薯仔控嘅我兩三啖就K.O.咗佢

Chicken Tikka好juicy 好入味,食雞肉最緊要就係夠嫩滑~欣賞佢鋪喺下面嘅菜都好腍,有啲檸檬汁嘅酸味,平時唔係好食菜嘅我都掃清光~

Chicken  curry
之後蒜蓉烤餅、燜黃扁豆、咖喱雞、印度黃飯一次過黎齊!咖喱雞比較濃味,而且有少少辣,但係可以接受嘅,用嚟配烤餅或者飯真係絕配
初初我以為扁豆會係一粒粒完整嘅豆喺啲咖喱入面,原來係已經燜爛哂,啱晒唔鍾意趙嘢嘅我~

我覺得餐廳整呢個set嘅時候好用心。佢一次過有烤餅同飯俾客人去配咖喱,等佢哋可以試吓唔同嘅口感,而且烤餅同飯配搭去咖哩度都有唔同嘅風味。咖喱雞比較濃味,食得多會比較膩,餐廳就跟個黃扁豆,我兩味餸交叉咁樣嚟食,唔會食到濟

Rasmalai
直到最後當然要有個甜品做perfect ending啦~
今餐我同朋友都好滿意而且食到好飽,真係happy friday 呀
Mango  lassi
Chicken  curry