2020-03-01 583 瀏覽
聞名已久嘅Five Guys終於有機會試啦!其實之前已經入過去不過嫌佢太貴所以走咗🙈🤣但今次有同事真係好想食就入咗去食啦🍔.基本上漢堡包可選擇嘅種類唔多🍔最複雜個款既base都係Bacon Cheese Burger跟住佢會俾你任加toppings於是我就試咗呢款啦🤣配料方面我就叫咗必點既烤磨菇+烤洋蔥+生菜+酸黃瓜🥒+蕃茄醬汁方面就叫咗BBQ醬🔥.首先我想講個包打開真係好樣衰🤦🏻‍♀️打開個包扁左仲要濕濕地🤦🏻‍♀️味道方面其實冇咩特別 BBQ醬味道都算一般不過佢個包就熱辣辣🔥真係新鮮即叫即整而且成個包超巨型完全塞唔入口🤣用兩塊grill好既漢堡肉扒本身嘅溫度夾住熱溶塊芝士🧀值得一讚係佢塊煙肉真係超級脆🥓😀本身想將塊煙肉拉出少少影相居然一蚊就脆到碎開咗🤣當然只限邊邊嘅部份啦~中間岩岩好,唔會咬開就碎濕濕既🥓烤蘑菇, 生菜同蕃茄唔使講🙈同麥記差唔多🤣🤣🤣.因為呢度基本上既精都係單點嘅,所以我仲另外叫咗一份薯條試下🍟不過就冇叫汽水🥤(成$35一杯太貴啦~雖然係無限refill不過其實女仔通常都refill唔到)薯條方面都幾令我驚喜🍟 因為佢真係炸得香脆+連薯皮炸不過就冇乜薯肉🥔兩個人shar
聞名已久嘅Five Guys終於有機會試啦!
其實之前已經入過去不過嫌佢太貴所以走咗🙈🤣
用兩塊grill好既漢堡肉扒本身嘅溫度夾住熱溶塊芝士🧀
值得一讚係佢塊煙肉真係超級脆🥓😀
本身想將塊煙肉拉出少少影相
居然一蚊就脆到碎開咗🤣
當然只限邊邊嘅部份啦~
中間岩岩好,唔會咬開就碎濕濕既🥓
烤蘑菇, 生菜同蕃茄唔使講🙈同麥記差唔多🤣🤣🤣
因為呢度基本上既精都係單點嘅,
所以我仲另外叫咗一份薯條試下🍟
薯條方面都幾令我驚喜🍟
因為佢真係炸得香脆+連薯皮炸
不過就冇乜薯肉🥔
兩個人share一份食都覺得有啲鹹
總括來講個人覺得係唔值得專登比百幾蚊去試嘅~寧願試多幾間小店特色野🍳
不過如果去開,既然比得起就一定要叫埋汽水🥤食包同埋薯條乾住食係絕對冇咁爽🤣