2016-10-19 751 瀏覽
成日周圍去食拉麵,一直都想試呢間,次次都撞唔啱機會,今次終於試到, 咁啱又只係等兩個,就當然試下!啱啱又做緊買五送一,只要叫五樣嘢, (不包括飲品同追加食品), 就會送最平嗰樣! 兩個人叫咗個特製黑、細明太子飯、炸紫菜墨魚鬚、明太子雞翼、仲有個唔記得咩名既沙律!先嚟個特製黑,,湯底好香黑油味加咗少少辣,加咗黑油嘅豬骨湯底唔算太鹹,但如果煮耐啲濃調啲會更出色。麵質爽口如果鍾意軟身一點朋友仔可能會覺得比較硬,豬肉好林身,味道還可以。對於我呢個一向唔想食澱粉質的人嚟講,細明太子飯都已經夠飽,明太子分量剛剛好,連埋啲蛋撈埋好面呀炸紫菜墨魚鬚,嚟講真,每次去飲茶,我一定會食呢個。某啲酒樓真係做得好好食,呢個就有啲伏喎,唔講味道先,明明鬚點解會係墨魚塊嚟架,鬚得好小囉,炸粉唔算厚,但無咩紫菜碎,味道一般。有點失望明太子雞翼,炸得剛剛好,以為又係明太子可能能會太鹹,好彩唔算係,而且入面好多肉汁沙律就好普通,要講就只會話好LIKE佢啲炸蒜片呀

沙律就好普通,要講就只會話好LIKE佢啲炸蒜片呀
2016-10-18
10 分鐘 (堂食)