新年流流,好多店都未開翻。行完花市之後無定去,行行下就行到呢間店,咁岩肚餓就入去試試。入到去無咩人,位都好多,店內裝修都幾吸睛,好多打卡位。一坐低點左個冬陰公金邊粉同埋船麵,餐包野飲,可以揀熱茶或者果汁。兩個麵都上左之後,有點後悔叫左個船麵,個湯得一陣咸咸地嘅味,唔出眾,普普通通。唯一好就係佢比多左炸豬皮,脆脆地都可以過下口癮。相反碗冬陰公就好impressive啦,又香又酸,口水都流晒。食野嘅選擇唔算好多,麵底唔算多,茶係茶包都叫飲落有質素,水果汁就正常發揮啦盒裝上杯。價錢偏高,好彩唔係日日食,可以接受。事關果日有戴口罩,不嬲都聽足醫生講要除口罩前後各洗一次手嘅我,聽到廁所要上樓上就即係破戒,只係徒手除左口罩放入信封先一次過洗手。但佢廁所個位有點奇怪,去過就知架啦唔講太多。