2018-10-07 284 瀏覽
每次嚟到葵涌廣場都會見到呢間賣班戟嘅鋪頭大排長龍,之前我見太多人所以冇去買嚟食,但今次因為我未食lunch,正在搵野食既一刻,咁岩又見呢度小左d人排隊,就忍唔住衝左去買班戟,睇下有幾好味!呢度有分鹹同甜嘅班戟賣,我見到甜嘅班戟個樣都幾靚,又有雪糕食好吸引!!但我想食鹹班戟多d,所以喺咁多款咸班戟當中,我揀咗粟米蟹柳紫菜班戟,佢哋即叫即做,見到舖頭後面有好多人不停手咁整班戟!!其實我都唔係等咗好耐,我就已經可以食!!班戟真係好香, 聞到一陣蛋味,仲熱辣辣添,不過外表就冇我想像中咁靚, 班戟比較扁,不過入面嘅餡絕對唔少,我咬落去嘅每一啖都充滿著紫菜,蟹柳同粟米,真係好好食!!可能我太肚餓喇,唔使五分鐘已經食曬!!咁好味的班戟下次我再嚟呢度shopping一定會再嚟幫襯!!

午餐