2020-01-14
因為我近排經常都係彩輝,即係彩虹上而彩雲既再上面😂。尼個區域就係八方雲*(最近)先有得飲珍奶🥵,明明珍奶係現代人既血黎,竟然得一間。所以搞到如果想飲返專賣台灣茶飲既店就要行返落九龍灣淘大戈邊先有貢茶同尼間happy lemon。咁每次去都會簡尼杯培茶,戈者奢侈d加埋奶蓋。幾乎好多次都會突登為咗佢山長水遠行落去🤗。培茶係我既印象中就係煎過既綠茶(我都唔係好識),我鍾意佢既原因就係佢茶味夠突顯同埋上網彩就係佢無咁傷胃(要養生啦😭)。對比佢同一間既普通奶茶佢會真係俾你有種飲到茶香同奶味既感覺,而唔係普通奶茶戈種得個甜字。 同時都建議如果大家有額外經費都可以加埋奶蓋,係濃厚既質感,咸咸地。我都有試過其他茶飲店既培茶,但係就試過一飲落口係好多一粒粒,類似沖粉未溶曬或者有茶葉碎既感覺🤢。所以到而家為止我都係覺得fresh tea好飲好多。不過要講就係佢唔同人沖係有唔同味道。今次去咗觀塘apm到買,覺得好似加多咗糖同埋無搞勻,一用飲筒吸落去係一大啖糖水😱。最後係尼間茶飲其實所有既飲品都品差,希望佢可以開多間分店係屯門,咁我就唔洗山長水遠搭車出黎飲。🥵