2005-06-12
今日成三十幾度,同老婆仔去買完mouse後就黎呢間m記~我同老婆仔各自搵位,老婆仔本來就有位坐,但分一分神就比個岩岩上樓既師奶叫個女”快d坐入去啦!!”咁o個家人就搶左個位,但無所謂,因為我都搵到個四人位,但個經理見得我地2個,就一邊比面色,一邊用命令既語氣問”介唔介意拎開d野比其他人坐呢?”,但塊面就好似話比人知,如果你地唔讓位就出唔到正門咁...反正多人等緊坐低,fine,讓咯,我地無所謂,但佢又唔叫斜對面o個2個細路讓開喎,佢地都係好似我地咁,霸左張4人枱者,唉到隔離枱,佢既面色更加犀利,一邊講野一邊用好威迫既眼光望住個客,嚇到個客好委屈咁拎走個bag,...連同我地share張枱既2位阿叔都為之側目,仲講”乜麥當勞唔係任你可以坐幾耐既咩?”...點解一個經理可以咁兇d客?佢做得好差呢今日咁熱,我明白好多人都想留o係一個有冷氣既地方抖一陣,但如果為左想讓空位比多d人坐,而比面色客人睇,雖然說話已經有禮貌,但對一個人客黎講已經好憤怒了,試諗下黎幫襯仲要受d員工氣,黎下火變左火上加油,我唔係入黎練eq架p.s 不過今次d奶昔都唔錯呢~
p.s 不過今次d奶昔都唔錯呢~