2018-11-10 577 瀏覽
教堂婚禮完畢之後,去咗九龍城呢度食包場自助餐,舊機場區,大厦最高得六、七樓,這餐廳大概可容納三、四十人,環境不錯,出面有一部分喺室外,大家可以出去坐,氣氛都唔錯,也可以欣賞到九龍城美景。侍應們服務很殷勤,食完都好快收碟。以這個規模的自助餐,沙律款式都算多。熱食有雞串,天婦羅蝦同煎蝦碌,都十分爽口。炸子雞好香好美味,椒鹽白飯魚大大條炸得好香口,忍唔住口食咗好多。蔥爆牛肉好淋好入味,好快已經畀人攞曬啲牛肉,仲有生炒骨,唔肥,酸酸地好省胃。炒麵冇其他材料,且有少少硬,鰻魚炒飯我最欣賞,好香鰻魚味。此外,還有xo醬炒西芹魷魚,西蘭花炒雜菜,羊架,牛扒,醬烤豬肋骨等等。食物都refill得好快。飲品除了主人家帶來的香檳及酒,汽水是罐裝,也有一些盒裝飲品。因為主人家有自己準備結婚蛋糕,甜品就只有啫喱杯、大菜糕同海帶綠豆沙。

侍應們服務很殷勤,食完都好快收碟。

以這個規模的自助餐,沙律款式都算多。

熱食有雞串,天婦羅蝦同煎蝦碌,都十分爽口。

炸子雞好香好美味,椒鹽白飯魚大大條炸
得好香口,忍唔住口食咗好多。

食物都refill得好快。
2018-11-10