2014-01-15 594 瀏覽
本身想去其他地方食日本野, 但剛好經過JP DELI。。小小店面, 空間不大, 但都坐到10個人。一個LUNCH TIME 同時有香港、日本、外國人來買~ MENU 除左有固定便當, 每日亦會提供 special, 可以轉下口味。今日既special 係 鹽燒三文魚便當,$55,份量有分4個LEVEL,可以加錢 upgrade 食多D飯同炸雞~ 個人覺得普通份量 (small) 已經 OK~便當除左有飯同主菜,仲會有炸雞同配菜。整體而言,味道就是家的感覺,而且非常正宗的日本味道。飯選用日本珍珠米, 份量OK~ 三文魚絕對係亮點, 雖然用鹽燒, 但唔會太鹼又唔會太乾, 幾令人回味~ 而炸雞亦唔油, 配菜亦幾好食~ 雖然便當唔會話去到好好食咁誇張, 但食得出係好正宗同好味道, 係一個意外驚喜~~~ 如果下次要叫外賣, 都會再試其他便當 ^^

鹽燒三文魚便當

2014-01-15
10 分鐘 (外賣自取)
鹽燒三文魚便當