2022-10-23 43 瀏覽
話說姨甥仔生日,一路都諗住買蛋糕,啱啱朋友推介呢間Home焙小日子,忽法奇想,不如我哋自己整蛋糕俾佢。呢度有好多款嘅蛋糕俾你選擇,你可以揀你鍾意嘅蛋糕,然之後有段片俾你睇,睇完片之後你就可以出去攞物資,跟住步驟一步一步,好快你就整到一個一模一樣嘅蛋糕。整蛋糕甜品零經驗嘅我,覺得非常之好玩,而且極度方便,最緊要我整蛋糕嘅配料,用具,就算焗爐攪拌機等等所有嘢都好乾淨整齊企理。由於姨甥仔鍾意動物,我哋整咗個動物森友會俾佢,驟眼睇同出面買真係冇乜分別,而且佢嘅包裝真係幾靚,又有得食又有得玩,最重要幾好食。老婆整嘅琥珀伯爵茶乳酪,簡單又容易學,好適合鍾意呢類簡單甜品嘅女士,一啲都唔甜之餘,又唔難整。如果同朋友又或者小朋友嚟整嘅話,應該非常開心,唔同嘅蛋糕有唔同嘅時間,動物森友會同琥珀伯爵茶乳酪都係兩個至兩個半鐘就已經完成,開頭都好驚會整好耐,但係原來跟住佢嘅步驟真係好簡單,整完都會好有滿足感。下次唔一定要買生日蛋糕,食生日飯之前上去玩返一堂,之後攞住自己親手整嘅生日蛋糕比親戚朋友,驚喜應該仲更加大。