2016-08-26
之前曾經試過, 乳酪酸酸甜甜嘅味道真係令人食上癮. 🤓依家每逢去土瓜灣, 每次行過都會望一望呢間乳酪店. 原本上星期都想再試, 可惜嘅係上次進行內部裝修只好失望而回... ... 😔今晚同男朋友食完飯, 甜品癮又開始發作, 今次仲唔比我食到? 😀😀😀21:50 黎到, 落完order問下營業時間原來22:00就closed😳 今趟真係好好彩!上次試過芒果乳酪🍦, 今次order左個Yuzu Yuzu $43曲奇餅碎、原味糯米糍、柚子果凍、柚子醬、熱情果爆爆珠層次比Mango Sago Pomelo 優勝🚩酸酸甜甜嘅乳酪甜度適中, 糯米糍煙煙un un, 食落有d咬口熱情果爆爆珠咬落脆身, 配上乳酪的確好夾!另外中層同底層有曲奇餅碎同柚子果凍, 豐富左原有乳酪嘅層次👍🏻 但柚子果凍味道略淡, 撈埋乳酪一齊食會有點淡口, 反而單食會食到淡淡柚子香冰凍口感確實為炎炎夏日帶來一陣涼快❤️
曲奇餅碎、原味糯米糍、柚子果凍、柚子醬、熱情果爆爆珠
層次比Mango Sago Pomelo 優勝🚩
酸酸甜甜嘅乳酪甜度適中,
糯米糍煙煙un un, 食落有d咬口
熱情果爆爆珠咬落脆身, 配上乳酪的確好夾!
冰凍口感確實為炎炎夏日帶來一陣涼快❤️