2020-10-19
食日本餐廳,最奢華一定係食omakase 只要簡讚廚師發板就可以食到餐廳最新鮮嘅刺身今日同男朋友兩個試咗呢度嘅omakase完全冇諗過咁有驚喜💕成日都見人地合併晒所有相好靚,我自己都忍唔住整返張先先來三款前菜,貌似大菜糕其實係一款用湯製造成嘅高湯,內裏有蟹肉絲,食起來好似鹹鹹香香嘅啫喱,好特別!具有柚子口味既蠔漬物味道好fresh大大隻既生蠔,鮮味十足!完全唔使配任何調味,而且大隻嘅生蠔富有口感,食落超滿足🤤🤤🤤左口魚平時都會食開,不過配岩鹽真係第一次。魚肉帶有微量鹹香,提升鮮味Lup 貝(唔識寫😆)帶有爽脆度,而且帶有鮮味嫁🤤 男朋友中意食呢個大溝貝,事先火炙過,令魚多左份火炙既香氣,比起岩岩既Lup 貝呢個食到佢既滑身,反而我鍾意食呢一款多啲牡丹蝦,新鮮嘅牡丹蝦真係好少會有,呢一款牡丹蝦刺身去游水㗎 !新鮮度超級爆燈,而且佢嘅賣相相當吸引,蝦肉質感彈牙之餘而且勁有蝦嘅鮮味,真係第一次食到咁新鮮嘅牡丹蝦池魚,魚味十分鮮甜而且而且口感十分好,唔似普通魚咁一pat pat嘅口感鰤魚,惿款魚都覺得好似帶有唔同既魚鮮味咁,好少可以食到刺身魚既原有魚味,好真係有時難以形容到咁多。波菜黑松露大蝦
只要簡讚廚師發板就可以食到餐廳最新鮮嘅刺身
今日同男朋友兩個試咗呢度嘅omakase
完全冇諗過咁有驚喜💕
刺身,熱食都食晒,係時候要食返啲壽司啦!
另一款看似比較平凡嘅其實係用上南瓜造成嘅南瓜紅豆布甸,呢款布甸口感勁細滑,南瓜嘅香甜都感覺好似食緊真實嘅南瓜一樣,而且配上甜密度高嘅紅豆,成個甜品配合得天衣無縫,三扒兩撥就比我放晒入胃喇😆😆😆
成餐廚師發板嘅質素都超高,食完之後已經詢問餐廳經理晏晝嘅omakase🥳 等我計劃一下幾時再過嚟食先