2020-05-11
唉~其實本身寫食評都係自己開心下, 呢間野本身無諗住食, 只係想食上海街rooftop 果間(openrice 好似排名第1), 點知無位又廢事搵其他餐廳, 先落下面食呀銀冰室.其實本身見佢無咩人都驚伏伏地, 但係又心存僥倖有小驚喜, 初初男經理(定係老闆?)好殷勤咁招待我地坐露台, 真係有d心花怒放。而老實講直到睇餐牌見價錢平民都覺得幾唔錯。好啦入正題啦。讚嘅就花多d時間寫, 劣評嘅我都唔想再回憶。1. 加錢叫個黃金炸豆腐, 來得最快, 但係賣相好核突, 又爛哂, 唔好諗住平時小菜館一磚磚咁上俾你。2. 2個主菜都泥得好慢, 就連白飯都要問催幾次先俾(係包埋嫁), 其實佢d侍應有小小唔醒目, 同佢講有2個主菜, 係有2個飯都唔信我地, 淨係俾1個, 之後講多2次有2個主菜應該有2個飯先信。3. 2個主菜分別係黃金蝦同咕嚕肉, 黃金蝦唔新鮮, 咕嚕肉淋嘅,好似微波爐叮出泥, 又回憶小學時代焗住食小學生飯盒d劣食。唉~分量又細, 扮fine dining咩?上碟奇怪都唔講, 想食多幾舊肉都無, 之後經理泥問d野齊未有無野幫手, 我地都因為禮貌笑而不語。4. 最後, 個侍應無啦啦攞張單泥催
好啦入正題啦。讚嘅就花多d時間寫, 劣評嘅我都唔想再回憶。
4. 最後, 個侍應無啦啦攞張單泥催買單話要收鋪, 唉真係一肚火(大約9點鐘, 隔離餐廳仲營業緊, mk有無咁早收呀, 不過侍應語氣係要要問題囉...)。無質素唔講啦, 連一開始都有嘅service都無埋。所以最後都好直接反映左俾佢收銀聽d野食質素好參差。永不錄用
翻食指數:0/10