夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-12-07 61 瀏覽
諗起好耐都無打邊爐,最近天氣漸涼,就好想食日本野,於是比我搵到一間挺有質素既餐廳,由內到外既環境都好靚,比人有一種高級既感覺,最重要係室內既冷氣好涼爽,上星期就約左個朋友係度食🔥尖沙咀「夜 鐵板燒」,加上之前又未食過呢間👀眼見佢價錢都好抵食,環境又OK,咁就選擇係度食一次👄我地既既餐就係食鐵板燒,我地今晚亦都係呢度既招牌菜,睇到佢成個Set都好豐富,大部份都大眾口味~《海膽豆腐配三文魚籽鱈場蟹》~😋呢道菜係跟據返當時既季節去供應,正正而家就有得食啦,呢一個配合好豪華又得體,而且味道都好夾,海膽既濃味同豆腐既味剛好,蟹肉同三文魚籽都好新鮮《極上和牛炒飯》~呢一份和牛炒飯一到就好香,食落去都好有獲氣味😋和牛份量多,啖啖都食到和牛,比得好足料《匈牙利鴨肝》~佢用外國既食材,呢個鴨肝係特別好食😋而佢既顏值擺設都好靚,入口即溶,超正,佢仲配埋紫蘇牛油果醬,味道獨特好正 《原隻活西澳龍蝦》~以龍蝦來講,呢款龍蝦好好食,好有龍蝦既鮮味,肉質好鬆好軟,望上去既色調配搭得好舒服,旁邊有自家製既龍蝦醬汁,加埋一齊食,更突出龍蝦既鮮味😋