2024-07-20 334 瀏覽
今晚去銅鑼灣行街街,可能天氣太熱,想坐低飲杯凍飲,見到有間龍城冰室就在眼前,於是走入去飲番杯凍飲,點知被佢餐牌所吸引,最後決定食埋晚餐。🍴招牌鐵板黑椒牛柳 (跟羅宋湯)兩塊超厚牛柳放在熱辣辣的鐵板上,令到牛柳表面微微焦香,入面重可以保持軟嫰多汁,再配埋黑椒汁,令牛柳味道更香濃,增加口感層次,另外配上香滑焗薯,簡直係絕配。羅宋湯夠熱,裡面勁多料,而味道酸甜恰到好處。🍴焗蕃茄牛脷飯呢個牛脷飯夠晒大份,牛脷有五大塊,而且口感夠晒軟嫩和Q彈。焗烤過嘅蕃茄醬和芝士更加濃郁,酸酸甜甜,令到胃口大開。🍴芝士流心西多士呢個西多士極度邪惡,流心芝士係呢個西多士嘅關鍵,當用刀切開西多士嗰陣,芝士蓉慢慢流出,再配以香甜糖槳,有多層豐富口感。🥤 雜果賓治呢杯雜果賓治夠晒大杯,而且雜果份量好多,口感清新爽口,仲有七喜汽水嘅泡泡感覺,飲落簡直透心涼。🥤 凍檸賓呢杯份量夠晒大杯,整體感覺清新酸甜,而且夠晒透心涼。

🍴招牌鐵板黑椒牛柳 (跟羅宋湯)
羅宋湯夠熱,裡面勁多料,而味道酸甜恰到好處。

🍴焗蕃茄牛脷飯

🍴芝士流心西多士

🥤 雜果賓治

🥤 凍檸賓
呢杯份量夠晒大杯,整體感覺清新酸甜,而且夠晒透心涼。

2024-07-16
  • 芝士流心西多士