2019-09-11
三日唔埋兩日就會心思思想打下邊爐🙊🙊銅鑼灣有咁多間打邊爐的店鋪真係好難選擇。千挑萬選下終於揀咗《尚鮮火鍋海鮮料理》店內的環境都幾闊落,亦都有卡位可以座點餐後就會有調味盤送黎自己掍醬今日叫左個血池麻辣湯 + 姬松茸冬瓜湯麻辣湯~ 好香,麻 & 辣的程度剛剛好,唔會蓋過食物本身的鮮味。姬松茸冬瓜湯 ~ 清甜,帶點菇菌的香味,打完邊爐再飲兩淡味度更出特尚手切牛(中)牛魔王的我對牛好有要求,無叫最貴果款都已經超好食,好有牛味,肉質好‘林’輕輕拖幾拖已經食得🤤二人海鮮盛有帶子,廣島蠔,大花甲,海蝦,白鱔片樣樣都好新鮮,鮮甜,特別係白鱔片,平時我麻麻地食鱔,但我同朋友都異口同聲地話鱔片係最好食,不能用文字表達的好食鮮打四寶丸正正常常,無咩特別鮮炸脆響鈴新鮮即炸,所以一定好食羽衣甘藍🥬之前打邊爐都有食過,但從來都唔覺得好食唔知係咪D菜吸收哂姫松茸湯底的味,令到羽衣甘藍好鮮甜,勁好食,仲要平時一藍菜得好少,呢度係放得好密集,我諗最少有半斤菜係度,非常抵食今次我地唔係叫左好多野,但都飽到頂頸囉🤣🤣🤣返到屋企都無口渴的感覺,所以好肯定個湯底係無味精早收工 / 放假可以早D去食因為19:30前埋單及離座會有
銅鑼灣有咁多間打邊爐的店鋪真係好難選擇。
千挑萬選下終於揀咗《尚鮮火鍋海鮮料理》
店內的環境都幾闊落,亦都有卡位可以座
點餐後就會有調味盤送黎自己掍醬
今日叫左個血池麻辣湯 + 姬松茸冬瓜湯
特尚手切牛(中)
輕輕拖幾拖已經食得🤤
二人海鮮盛
有帶子,廣島蠔,大花甲,海蝦,白鱔片
樣樣都好新鮮,鮮甜,
鮮打四寶丸
正正常常,無咩特別
鮮炸脆響鈴
新鮮即炸,所以一定好食
羽衣甘藍🥬
之前打邊爐都有食過,但從來都唔覺得好食
今次我地唔係叫左好多野,但都飽到頂頸囉🤣🤣🤣
返到屋企都無口渴的感覺,所以好肯定個湯底係無味精
早收工 / 放假可以早D去食
因為19:30前埋單及離座會有8折架!