2024-06-10 703 瀏覽
我同朋友最鍾意喺尖沙咀行街同埋食好嘢,尖沙咀北京道1號嘅呢間餐廳裝修風格非常特別,夜晚嚟到可以邊食飯邊欣賞維港嘅景色,簡直係味覺同埋視覺嘅一大享受。🍽TUNA TARTARE 藍鰭吞拿魚、牛油果、橄欖、青瓜、鯷魚藍鰭吞拿魚配上新鮮嘅牛油果、橄欖同埋鯷魚,又鮮味又順滑,鮮味嘅魚味蔓延到口腔,非常滋味,感覺好開胃。FRITTO MISTO 魷魚、大蝦、檸檬蒜泥蛋黃醬🍤 酥炸海鮮拼盤:魷魚、大蝦,外層炸得好香脆,內裏非常鮮嫩,!搭配了檸檬蒜泥蛋黃醬,海鮮的風味非常突出,感覺一流!VULCAN[ 火山形 ]番茄醬、馬蘇里拉芝士、煙燻普羅沃拉、火腿、磨菇🍕 火山形薄餅:馬蘇里拉芝士加上番茄醬,已經非常好食,上面還有煙燻普羅沃拉同火腿,令整個薄餅嘅味道層次豐富更加好味!番茄汁係新鮮倒落薄餅上面,有火山一樣嘅形狀,感覺好有創意。HAHAHA牛布拉塔芝士、生紅蝦、青檸🧀 生紅蝦同青檸配上鮮嫩牛布拉塔芝士,酸甜爽口又有海鮮嘅味道,感覺好新穎。🍹 雞尾酒都非常新穎~UNICORN Unicorn酒味濃鬱,配上菠蘿、青檸,莓果同埋椰子奶,既有甜味又有好清新嘅酒味。非常吸引。FICO NEGRONIFico
🍽TUNA TARTARE
藍鰭吞拿魚、牛油果、橄欖、青瓜、鯷魚
FRITTO MISTO
魷魚、大蝦、檸檬蒜泥蛋黃醬

VULCAN[ 火山形 ]
番茄醬、馬蘇里拉芝士、煙燻普羅沃拉、火腿、磨菇

HAHAHA
牛布拉塔芝士、生紅蝦、青檸
🍹 雞尾酒都非常新穎~
UNICORN
FICO NEGRONI
Fico Negroni酒味清淡,不過就有好重嘅無花果香,入口順滑,配埋其他菜式一齊,非常滋味。
今日嘅菜式令我好滿意,唔單止有創意仲非常好食,幾款菜式同酒水都深深印在我腦海中。👌🍽🍹

Vesu Pizza Bar
地址
尖沙咀北京道1號北京道一號30樓
30/F, One Peking, 1 Peking Road, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至四11:30 - 00:00