2024-06-05 527 瀏覽
餐廳位於尖沙咀北京道三十樓,分左兩層,下層係西餐fine dining既,今次我地去上層Pizza & Wine Bar!餐廳內一排巨型落地玻璃好震撼,望住個維港海景食pizza飲下酒都真係幾Chill下! ⭐POLPETTE - 意大利家鄉蕃茄醬煮肉丸肉丸調配比例不錯,牛肉味突出肉汁濃郁,沾上惹味既蕃茄醬幾開胃⭐FRITTO MISTO 魷魚、大蝦配檸檬蒜泥蛋黃醬 魷魚好香!夠穌脆!大蝦啖啖肉好爽彈。 蛋黃醬酸酸甜甜與炸物非常夾!中和左個油膩感廚師即場搓麵團制pizza, 見住佢係個爐入面逐個pizza放入及取出好用心,即叫即整,新鮮吸引!兩款個pizza麵包底都係軟綿煙韌的,好有口感!厚度適中!⭐THE DUCKY crossover - 胡同片皮鴨肉配自家制烤鴨醬、大白菜、馬蘇里芝士、蔥見到有crossover 即時order試下,果然有驚喜! 片皮鴨肉香油滑,個醬甜甜地好惹味,中西合璧,好食!⭐AMALFI - 蕃茄醬、翠玉瓜、馬蘇里芝士、章魚、大蝦、龍蝦汁青檸蛋黃醬我自己就比鐘意呢款pizza, 醬汁多好juicy滋味,酸酸甜甜挺開胃。材料都好豐富, 章魚同大蝦都新鮮冇雪味

⭐POLPETTE - 意大利家鄉蕃茄醬煮肉丸

⭐FRITTO MISTO 魷魚、大蝦配檸檬蒜泥蛋黃醬

兩款個pizza麵包底都係軟綿煙韌的,好有口感!厚度適中!

⭐THE DUCKY crossover [胡同]
- 胡同片皮鴨肉配自家制烤鴨醬、大白菜、馬蘇里芝士、蔥

我自己就比鐘意呢款pizza, 醬汁多好juicy滋味,酸酸甜甜挺開胃。材料都好豐富, 章魚同大蝦都新鮮冇雪味!

淺嘗兩杯cocktail, 兩杯都幾適合女仕

⭐WISTERIA,內含荔枝味,但吾會好甜,帶有回甘幾特別!

⭐UNICORN,充滿少女心,入面有cream,有莓味,幾易入口,打卡一流

甜品🥰

⭐PANNACOTTA - 奶凍椰香味濃,混合左d白朱古力又幾夾。襯埋酸甜莓果醬非常好食!

整體來說,即製意大利pizza係出色既,富有 煙韌口感。餐廳環境一流,食pizza都可以望住個海景真係吾錯!!不論拍拖、姊妹聚會、同事飲野傾偈都好適合黎呢度!