2020-10-18 2355 瀏覽
本身準備同好朋友慶生,諗住喺尖沙咀食,點知佢要OT ,索性去中環接佢收工。去搵嘢食時已經差唔多八點,對我哋呢啲平民中文環咁高貴嘅地方都唔知食乜好。諗到Landmark 呢間之前我哋都嚟過一次,諗住食佢個海膽壽司。 坐低之後,立即叫嘢食,打開Menu,原來已經冇晒壽司類嘅食物,其實有啲失望。咁只好叫左好鍾意嘅雞肉小籠包 😍出面多數都係豬肉,好特別。雞肉小籠包同豬肉嘅冇分別都係一樣多汁,雞肉餡有啲薑味,熱辣辣,點埋醋食😍冷 盤叫左口水雞,記得上次黎食係有啲辣,所以今次好醒目咁樣叫佢分開咗汁。 肚餓得滯食咗少少先記得影相😂不過呢個行口水雞有D貴,以為係雞件,點知嚟到係雞絲,份量可以多啲🤪辣得好刺激。紅油素炒手,入面係菜,好清,但又唔會冇味,呢個汁望落去以為同口水雞嗰個一樣,但係呢個好味過口水雞個汁,入面應該有啲花生醬。 最後叫多一個天婦羅雜錦飯,入面有2隻天婦羅蝦同一個炸雜菜餅,見到D汁咁深色以為會好咸,但其實係小小甜,如果有埋天婦羅汁就非常好! 每人再叫多一杯同mojito 差唔多嘅飲品,好多薄荷,好fresh ,連我唔係幾飲酒都覺得冇乜酒味😂幾鐘意佢D野唔係好大碟,可以試多幾款。

咁只好叫左好鍾意嘅雞肉小籠包 😍出面多數都係豬肉,好特別。

肚餓得滯食咗少少先記得影相😂

幾鐘意佢D野唔係好大碟,可以試多幾款。

2020-10-18