2024-05-24
想食韓國嘢 唔使去韓國啦! 全香港最有feel嘅韓國餐廳非佢莫屬🇰🇷🥰.🔹韭菜煎餅 $78煎餅外層超脆 內層柔軟煙靭 再加埋韭菜 當小食咁樣食好開胃 越食越肚餓🤣🤣 不過就一定要趁熱食 如果唔係就會好快淋晒🥹🥹.🔹一雞兩味 $228 今次就叫咗甜辣同埋醬油味~甜酸味嘅炸雞 外皮鋪滿甜酸醬 甜酸醬但有少少蒜味 小小辣又少少酸甜 食落好開胃🤤醬油味有驚喜到我!外皮酥脆 肉質依然粉嫩嫩滑 再加埋啲醬油汁 而且醬油汁唔會過鹹 味道適中 並沒有將外皮酥脆嘅味 cover 咗🥰.🔹懷舊烤五花肉 $152五花肉嘅份量好多!薄切煎香 肥瘦適中 仲會食到少少軟骨位~沾少少醬 再用生菜包煮嚟一齊食 食落好滿足又唔會好油膩🥹啱晒減緊肥嘅我🤣🤣.🔹芝士蟹膏蟹肉蛋卷 $128呢個真心推介食!賣相已經好吸引😚食落去第一啖係超級厚身 然之後係好濃好香嘅蛋味 🍳中間包住嘅係蟹柳 配上面頭嘅沙律醬同埋茄汁 酸酸甜甜好開胃 仲有上面淡淡嘅蟹膏味 🦀令到成個蛋捲好balance 🤤.📍hoo韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓
🔹韭菜煎餅 $78
🔹一雞兩味 $228
今次就叫咗甜辣同埋醬油味~
🔹懷舊烤五花肉 $152
🔹芝士蟹膏蟹肉蛋卷 $128
📍hoo韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓