2020-04-10
今日同媽媽出太子買野同抖氣😛 順便醫埋個肚~~路過見到喜相逢裝修幾特別 有種客棧feel 加上本身鍾意食餃子🥟 所以就決定試下!🏮門面同店內環境一樣有古色古香既感覺~~食物方面💁🏽♀️-原本諗住叫西洋菜豬肉餃 但係店員話西洋菜最近質素麻麻 有苦澀味 所以就改叫雲耳椰菜豬肉餃~~-我地無留意到鴛鴦戲水係辣架😛 好彩店員問一問我地要咩辣度🌶 因為媽媽唔食辣 所以轉左做普通湯餃~~秘製醉雞(例牌) ($78)雞肉偏瘦 無咩脂肪 雞皮好彈牙每件雞件酒香味好重好重👍🏽雲耳椰菜豬肉煎餃($33)店員溫馨提示我地要快d食左煎餃先 又因為知道我地有人唔食辣 所以俾左碟醋同菜脯我地👍🏽✨呢度既煎餃無油膩感 餃子底煎到金黃香脆岩岩好~~而且皮薄餡靚😋雙拼湯餃($40)香菇芫茜豬肉餃🥟芫茜控必試🌟 因為芫茜份量非常多啊!芹菜豬肉餃🥟芹菜餃係比較少見既餃子口味~~ 果然有驚喜!! 可能因為川菜口味 所以加左酸菜喺入面 味道豐富左 無咩青味👍🏽豆漿($12)大和豆漿豆味重啊😋感覺呢閒小店好用心經營老闆娘(?)兼任大廚 一直密密煮店員服務態度好 又好細心 招呼客人之餘又即場包餃子🥟最緊要係食物性價比高 值得再幫襯
🏮門面同店內環境一樣有古色古香既感覺~~
食物方面💁🏽♀️
秘製醉雞(例牌) ($78)
雞肉偏瘦 無咩脂肪 雞皮好彈牙
每件雞件酒香味好重好重👍🏽
雲耳椰菜豬肉煎餃($33)
店員溫馨提示我地要快d食左煎餃先
又因為知道我地有人唔食辣 所以俾左碟醋同菜脯我地👍🏽✨
呢度既煎餃無油膩感 餃子底煎到金黃香脆岩岩好~~
而且皮薄餡靚😋
雙拼湯餃($40)
香菇芫茜豬肉餃🥟
芫茜控必試🌟 因為芫茜份量非常多啊!
芹菜豬肉餃🥟
芹菜餃係比較少見既餃子口味~~ 果然有驚喜!!
豆漿($12)
大和豆漿豆味重啊😋