復活節長假期話咁快就結束,今日去左將軍澳海旁小區走走。見到有間內裡寬敞,充滿懷舊風,夠哂IG-able既美式餐廳,即刻入去試吓❣️除左係美式餐廳,原來更係一間pet friendly餐廳✨ 各位奴才可以帶埋主子一齊去,餐廳更提供寵物美容服務,仲有適合主子食既寵物餐👍🏻👍🏻 餐廳劃分2個區域:寵物區、非寵物區,今次我地被帶到寵物區進餐,座位非常寬敞,在場有好多奴才都帶🐶🐱主子,非常熱鬧。呢度以QR code自助點餐,我地點左豬先生最愛的肉食類為主😂 ✨𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙈𝙞𝙡𝙠𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 $68濃郁朱古力味❤️ 加上大量的cream,正👍🏻✨𝙍𝙤𝙪𝙩𝙚 99 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜 $88我地揀左水牛城雞翼🤗 係在美國非常流行既前菜,更喜歡佢酸酸辣辣既味道❣️ 上枱時見到非常大份,6隻大大隻👍🏻 雞翼炸得非常脆口肉嫩,但食落除左食到水牛城醬的辣味外,酸味過於強勁 (唔知係咪白醋重手左?餐後有同店員反映,餐廳表示會跟進👍🏻)撇開過酸既問題,不失係唔錯既starter。✨𝙐.𝙎. 𝘼𝙣𝙜𝙪𝙨 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙒/𝙎𝙤𝙛𝙩 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙍𝙖𝙣-𝙊𝙝 𝙀𝙜𝙜 $168美式餐廳必點

✨𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙈𝙞𝙡𝙠𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 $68
濃郁朱古力味❤️ 加上大量的cream,正👍🏻
Chocolate Milkshake

✨𝙍𝙤𝙪𝙩𝙚 99 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜 $88

Route 99 Buffalo Chicken Wing

美式餐廳必點漢堡包🍔 上枱時被橙黃色既日本蘭王太陽蛋所吸引,切開後流心蛋黃緩緩流出😍 麵包稍稍煎脆,食落鬆軟!值得一讚係牛肉調味適中,食落夠juicy有肉汁❣️
U.S. Angus Beef Burger W/Soft Japanese Ran-Oh Egg

✨5 𝙃𝙤𝙪𝙧𝙨 𝙎𝙡𝙤𝙬 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘽𝘽𝙌 𝘽𝙖𝙗𝙮 𝘽𝙖𝙘𝙠 𝙍𝙞𝙗 $238
呢個慢煮豬背肋骨有驚喜,我俾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 平時出去食既燒豬肋骨,多數都骨肉分離,但肉質鬆散,有時更會乾柴。但呢個肉質則軟嫩無比,入口仲食到有肉汁❤️ 可能係慢煮既原因吧?而豬肋骨上一塊燒菠蘿,更是神來之筆✨ 非常多汁香甜,稍為中和食肉既飽膩感。 餐菜配有油浸串茄同薯條(可選薯蓉)食完真係超級滿足🤰🏼🫃🏻
5 Hours Slow Roasted BBQ Baby Back Rib

價錢稍貴,但份量絕對夠誠意,完全符合美式餐廳大大份既特點😆 而餐廳每一個角落都係打卡點📸,由於假日人多關係,只好草草影幾張相作罷。如果你有🐶🐱主子,強烈推薦,呢度絕對係一個好地方❣️
2022-04-18
午餐