2019-06-27
見網上有介紹呢間快樂小羊火鍋店,羊肉迷嘅我又點可以唔黎朝聖一下呢!佢係旺角豉油街,唔近地鐵站。午餐時間黎,熱屎辣辣行咗一大段路先到!可能冇咩人會喺午餐時間打邊爐,所以唔使等位就直入坐低左,仲要冇咩人,少啲油煙空氣清新好多!餐牌唔多影喇,因為佢係網上點單既,打開微信再掃描佢枱上面嘅barcode,就可以幫自己張枱落單喇!有埋圖好方便!其實除咗羊,仲有牛同豬,不過話明黎食羊梗係淨係叫羊食啦!先點左個湯底,辣湯拼蕃茄湯,佢有幾款湯底可以拼,雙拼都係$118。唔係講笑,個番茄湯係超超超好味,未放野落去淥我已經飲咗一碗!另外,平時出面啲邊爐店加湯,都只係落清湯,呢間加湯係原湯加落去!即係番茄湯佢會加返番茄湯俾你!好有誠意啫!勁加分!!味道keep住濃!辣湯入面好足料,辣度啱啱好,唔會辣死你!黑松露羊肉丸👇🏻好食!好香黑松露味,加埋啲羊肉,味道啱啱好,好好食!功夫青筍(一份)👇🏻蔬菜類佢有分”一份”同”半份”,好細心!呢碟青筍好新鮮好爽口好甜!仲有佢推介嘅鴨血(半份)👇🏻2個人叫半份就岩岩好!👍🏻再一次欣賞佢可以叫半份同一份!呢個好食!又係食火鍋必叫既。登凳!呢個就係羊羊大拼盤👇🏻$228。因為佢
其實除咗羊,仲有牛同豬,不過話明黎食羊梗係淨係叫羊食啦!
辣湯入面好足料,辣度啱啱好,唔會辣死你!
登凳!呢個就係羊羊大拼盤👇🏻$228。因為佢係新鮮切出嚟,所以都等左一下先上枱。嗰啲煙霧效果真係值回票價!份量兩個人食啱啱好,又可以試匀4款羊肉!有太陽卷,大片羊,羔羊肋卷,同快樂卷!全部都好好味,最好味嘅係太陽卷,夠膻夠嫩夠滑!!好味到不得了😍😍😍!最貴係最好味嘅一定冇錯!羊肉呢家野真係要識食羊嘅人就會明我講緊咩啦!
👇🏻呢個就係電話落單個介面,簡單易用又清楚!當然你唔識用服務員都好願意幫你,佢哋好有禮貌好好服務㗎。
好味到感動流涕嘅羊肉 火鍋!!一定要食完再食再食再食再食再食再食!食完落樓下旁邊仲有涼茶舖,熱氣使乜驚呀!