2020-12-13
趁晚餐堂食限聚令前,再加上天氣凍凍整返個羊腩煲先見網上有人話佢係黃店,但編年史又無講🤔所以大家自己判斷啦羊腩火鍋(二人份量) $268好足料,除咗羊,仲有好多枝竹冬菇馬蹄枝竹吸晒啲湯入晒味,真係不得了食到停唔到,好就清晒羊都唔錯唔會太羶配埋兜腐乳醬食完啲羊羊,就可以加湯打邊爐啦原條牛舌芯 $128依個價錢 依個份量 依個味道食落好有口感難怪咁多人都嗌真係嚟到必點Prime美國牛小排 $130油花好重,食落又夠香另一碟好味嘅牛牛封門柳 $100依碟我就覺得正正常常,無乜驚艷我鐘意牛小排多啲鱔片 $98打邊爐好鐘意食薄切嘅鱔片依到嘅鱔片好正,好鮮好爽脆一個人可以食到大半碟仲有打邊爐常客:牛柏葉、鵝腸、響鈴😚牛柏葉$38即炸糖醋響鈴 $38雖然係可以即食但我都鐘意浸一浸湯,再點吓個糖醋汁,無得輸啊特色小食鹹蛋黃墨魚餅 $68外皮煎得香脆,入面就彈牙,再配埋鹹蛋黃好香好好食韭菜鴨血 $38辣蒜頭雞翼尖 $38兩款都幾好味雞翼尖就夠晒惹味青檸梳打 $38大大杯,夠多汽,飲落夠晒爽最衰垃圾令搞到等2個人食飯仲有好多款都未試到😢下次多啲人嚟食,share多啲嘢食應該仲正以後一季四季都可以食羊腩煲諗起
見網上有人話佢係黃店,但編年史又無講🤔所以大家自己判斷啦
羊腩火鍋(二人份量) $268
配埋兜腐乳醬
食完啲羊羊,就可以加湯打邊爐啦
原條牛舌芯 $128
Prime美國牛小排 $130
油花好重,食落又夠香另一碟好味嘅牛牛
封門柳 $100
依碟我就覺得正正常常,無乜驚艷我鐘意牛小排多啲
鱔片 $98
仲有打邊爐常客:牛柏葉、鵝腸、響鈴😚 牛柏葉$38
即炸糖醋響鈴 $38
雖然係可以即食但我都鐘意浸一浸湯,再點吓個糖醋汁,無得輸啊
特色小食
鹹蛋黃墨魚餅 $68
外皮煎得香脆,入面就彈牙,再配埋鹹蛋黃
好香好好食
韭菜鴨血 $38 辣蒜頭雞翼尖 $38
兩款都幾好味雞翼尖就夠晒惹味 青檸梳打 $38
大大杯,夠多汽,飲落夠晒爽
最衰垃圾令搞到等2個人食飯仲有好多款都未試到😢下次多啲人嚟食,share多啲嘢食應該仲正以後一季四季都可以食羊腩煲諗起都爽