2019-05-03
5月1放假, 緊係要約個好姊妹出黎聚下我地都鍾意搵間酒吧飲杯野傾下計, 諾士佛臺就係一個幾好既選擇我同朋友都唔鍾意太嘈既地方, 所以地下果D唔係太岩我地我地上樓睇過好幾間, 最後決定揀寢宮搭LIFT一開門就見到吧好開揚既水吧同埋天花既水晶燈餐廳播住比輕快既音樂, 但絕對唔係嘈果D, 因為真係太怕D好勁音樂既地方寢宮有BEER PONG, 標機, 桌球可以玩, 但我地今日傾計為主, 所以冇玩到, 唔知需唔需要額外收費有興趣既朋友可以同餐廳查詢寢宮除左係酒吧之外, 都有食物提供, 選擇都幾多, 有SET DINNER同小食可以揀SET DINNER包括左沙律, 餐湯同埋飲品今日既沙律係PARMA HAM SALAD, 而餐湯就係忌廉湯, 個湯應該有打蓉哂既薯仔蓉餐具擺碟全部都好靚好吸引我地仲叫左2款小食,個辣椒炒蝦加埋個檸檬汁令到佢既味道提升左,蝦肉好爽同彈牙,味道都好鮮!而家炸魚條既炸槳唔厚,食到啖啖魚肉,唔係平時係超市買到既炸魚條,朋友仲話想叫一個外賣帶走食西餐又點少得牛朳呢,呢度serve既係美國肉眼,牛朳既quality 都幾高,但想特別提既係d配菜,平時跟既配菜一般都係薯條/薯蓉
我同朋友都唔鍾意太嘈既地方, 所以地下果D唔係太岩我地
我地上樓睇過好幾間, 最後決定揀寢宮
搭LIFT一開門就見到吧好開揚既水吧同埋天花既水晶燈
有興趣既朋友可以同餐廳查詢
SET DINNER包括左沙律, 餐湯同埋飲品
餐具擺碟全部都好靚好吸引
食西餐又點少得牛朳呢,呢度serve既係美國肉眼,牛朳既quality 都幾高,但想特別提既係d配菜,平時跟既配菜一般都係薯條/薯蓉,但呢度配既竟然係紫薯呀❤️,究竟紫色一塊塊既係咩呢,係蔬菜乾呀,有芋頭,蓮藕等等,感覺好健康!
跟住叫左個carbonara,個汁夠濃夠creamy ,濃得黎唔會太over,同樣都係配左蔬菜乾,幾好味
而最後又點少得酒精呢,呢度既Home cocktail 同Beauty with the king系列既飲品好有特色,而我地叫左王昭君同楊貴妃,個杯係用中式茶杯,幾有gimmick, 個combination 好夾,酒精味道唔算好濃,下次黎到要再試埋其他cocktail ❤️