2017-09-06 77 瀏覽
要數香港人最鐘意既食品,火鍋一定係頭三位🤤冬天凍要打邊爐 夏天開住冷氣又要打邊爐,不分季節呀。今次黎到焱手工涮涮鍋 地點好就腳而且勁近地鐵站。職員態度好好 坐位都好完闊落舒服😽今次我地三個女仔緊係要試下有養顏桃膠既「東方美人鍋」,同埋「養生人蔘藥膳鍋」湯底之前先黎開胃頭盤,柚子沙律同手撕雞,估唔到前菜都唔馬虎之後就係呢人雙眼發光既醬盤!基本野都有 最愛就係好香既沙嗲醬!時令海鮮拼盤: 選擇困難症既我地交左比落單姐姐比我地揀,駛簡好開心仔。每款都好新鮮,特別係魚,完全唔腥勁好味不得不提好特別既清酒煮蜆,先係熱辣辣地用清酒灼蜆,之後加入高湯, 清酒帶起蜆嘅甜味🤤我地仲將所有海鮮都落係果格,最後個湯勁鮮甜,就咁飲都得😂肉果到選左牛頸脊,果然夠肥瘦適中之餘都好有牛味喎😎呢盤係佢既手工料!特別最鍾意個冬菇, 將最鍾意既食物都放埋曬一齊!仲有即炸既嚮鈴,最鐘意浸少少湯,即係拎上黎,吸左個湯嘅精華好鬼正。最後仲有雪糕,大滿足

湯底之前先黎開胃頭盤,柚子沙律同手撕雞,估唔到前菜都唔馬虎
我地仲將所有海鮮都落係果格,最後個湯勁鮮甜,就咁飲都得😂

肉果到選左牛頸脊,果然夠肥瘦適中之餘都好有牛味喎😎
呢盤係佢既手工料!
特別最鍾意個冬菇, 將最鍾意既食物都放埋曬一齊!
最後仲有雪糕,大滿足