6天前
今日嚟到一間上環熱門嘅廣東中式點心餐廳,一嚟到已經見到門口好多人排隊,餐廳座位唔算多,裝修簡約,勝在唔會好似酒樓咁裝修華麗又鋪晒枱布,所以呢度比較講求食物質素,性價比高,冇需要收取額外附加費。點心推介「春風得意腸粉」、「燒賣王」、「雪山叉燒包」、「柱侯金錢肚」、「棉花雞」、「黑椒茄子牛仔骨煲」、「雪梨雪耳糖水」… 其中「春風得意腸」,好特別,入面餡料豐富,仲脆卜卜,即叫即做,非常新鮮。我個人最鍾意「雪山叉燒包」,叉燒餡料非常之豐富,大大片叉燒,好足料,包皮質感非常鬆軟可口,一籠叉燒包大大個,好味又抵食。「雪梨雪耳糖水」大大碗,用料十足,非常滋潤。整體餐廳價廉物美,點心大大碟,新鮮熱辣,好美味,價錢好抵,性價比非常高。
「雪梨雪耳糖水」大大碗,用料十足,非常滋潤。