2023-03-09 70 瀏覽
一講起酸菜魚,我就諗起麻辣風雲!我更念念不忘嘅係佢哋嘅炸饅頭😋今次再訪餐廳,唔使考慮,立即落單呢兩款菜式!諸葛亮乘風破浪地承載住新鮮炸起嘅饅頭出場,又係打卡拍片嘅好時候📸饅頭外皮香脆,入面鬆軟,富麥味,係我懷念嘅味道。店員捧上酸菜魚嘅時候,香味亦隨著氣流飄散,整體擺盤同配色上都非常繽紛,視覺及嗅覺上都好高分!我點咗小酸同小辣,再加薯粉。嫩滑又無骨嘅魚肉吸收晒濃郁嘅湯底,入味非常。我另外再點咗一份蒜香小龍蝦,份量十足,熱辣辣而且蒜茸味濃。店員細心地提供膠手套俾我哋,食得滋味又唔會整污糟隻手。餐廳亦有其他唔辣嘅小菜可以選擇,辣與唔辣都可以讓客人享受到與別不同嘅用餐體驗。

炸饅頭
酸菜魚