2018-09-06 40 瀏覽
今日去咗果欄一日遊 之後行到去奧運站 睇下有乜嘢好嘢食 見到呢間金船長餐廳 個名好有特色 入面嘅裝修都非常之有船長嘅特色 所以就入去試下啦首先就有黑松露菌醬意式馬 呢個係好似pizza咁樣 但係佢嘅餡料係包咗喺餅嘅中間 黑松露味道非常之重之後叫咗個白酒忌廉汁燴青口 白酒嘅味道非常之香 搭配重味嘅忌廉汁 同青口嘅鮮味簡直係絕配之後有一個法式焗田螺 田螺嘅味道比街市嘅螺更加香 而且質感冇咁硬 非常之好食 蟹肉素魚翅南瓜湯 蟹肉好足料 南瓜令到成個湯非常之鮮甜味美美國肉眼牛扒12安士 好足份量 牛肉味亦都好重 只係我哋要求五成熟 佢燒咗個七成熟 法國鵝肝 非常之靚 而且油脂非常之甘香 炒菠菜 加咗忌廉同牛油令到成個菜非常之軟滑 正呀燒紐西蘭羊架 羊架嘅蘇味完全出曬嚟 令到我呢個食羊獸 食到舐舐脷蜜糖慢煮烤豬手 蜜糖令到成隻豬手有多一重甜味 豬手亦都烤得好香

蟹肉素魚翅南瓜湯 蟹肉好足料 南瓜令到成個湯非常之鮮甜味美

法國鵝肝 非常之靚 而且油脂非常之甘香