2021-10-17
週末朋友約我喺旺角食飯,佢帶咗我嚟呢間樓上餐廳,話食物美味,仲係一間香港人嘅良心餐廳,咁我當然要去支持下啦👍💪😊一坐低店員哥哥就攞咗兩杯 Welcome Drinks 西瓜🍉沙冰 俾我哋,真係透心涼😋。叫咗 $228嘅 Dinner Set,包「餐湯配蒜蓉包、沙律、小食、主菜、配菜、飲品」,有好多款選擇,咁我哋揀咗「南瓜湯🎃」、「溫泉蛋蟹籽🦀黑醋沙律🥗」、「泡菜豆腐餅」、「慢煮西班牙🇪🇸黑毛豬胺」、「煙肉🥓酸忌廉焗薯🥔」、「榛子咖啡」(+$18);再加一個 $148 嘅 Main Course「虎蝦🦐青醬意大利麵」,跟意大利麵加 $15 要一杯「玫瑰養顏花果茶(熱)」,全部 share 嚟食😆基本上全部食物都幾好味😋,特別美味嘅有:「慢煮西班牙🇪🇸黑毛豬胺🐷」帶少少肥,肉質非常軟熟,又甘香又 juicy 又有濃郁豬味😋;「煙肉🥓酸忌廉焗薯🥔」有脆脆哋嘅煙肉加清新嘅酸忌廉,配香滑嘅薯仔出奇地好食😋;「虎蝦🦐青醬意大利麵」嘅 pesto 醬 做得好清新😋呢間香港人嘅良心餐廳真係值得支持😋
呢間香港人嘅良心餐廳真係值得支持😋