2023-03-16 19 瀏覽
我前幾日去咗將軍澳新都城,一間上海餐廳食飯,真係好好味!呢間餐廳環境好舒適,菜單上嘅食物都好豐富。以下係我最鍾意嘅菜式:😋第一道係酸辣湯,好開胃同清爽,酸酸甜甜啲,好好飲!😊三鮮豆腐羹都幾不錯,豆腐好滑,加咗啲蝦同蔬菜,好鮮味。😊鎮江水晶肉係呢間餐廳嘅招牌菜,用瘦肉同豆腐皮煮嘅,口感好彈牙,再加埋啲鎮江醋同甜醬,味道好好。😄涼拌茄子係一道好清涼啲菜式,茄子切咗好薄,好鮮嫩,加啲辣椒同醋,好開胃。🍆黃金蝦球係一道炸蝦球,外皮好酥脆,裡面嘅蝦肉好鮮嫩,好好味。🍤瑤柱蛋白炒飯係呢間餐廳嘅招牌主食之一,蛋白炒得好鬆軟,加啲瑤柱同豆角,味道好豐富。🥚最後係甜品高力豆沙,呢個豆沙同芝麻混合嘅甜點,外皮好酥脆,內餡嘅豆沙好好味。😇總之,呢間餐廳嘅食物好好味,菜式豐富,口感同味道都好正!👏👍

第一道係酸辣湯,好開胃同清爽,酸酸甜甜啲,好好飲!😊

三鮮豆腐羹都幾不錯,豆腐好滑,加咗啲蝦同蔬菜,好鮮味。😊