2019-01-24 63 瀏覽
今個冬天都未食過雞煲,趁呢幾日涼左,就過左去長沙灣嘅逸翠軒食雞煲啦!餐廳位於青山道,鄰近長沙灣地鐵站,地點尚算方便。餐廳裝修都幾別緻,感覺好似酒樓晚市雞煲任飲任食每位都係$168,包左點心拼盤、雞煲、火鍋同任飲飲品,仲免收茶芥、免收加一服務費,好超值啊!先來左個點心拼盤,有燒賣、潮州粉果同鮮蝦菜苗餃。燒賣啖啖肉;鮮蝦菜苗餃好出色,晶瑩通透,皮薄餡靚!然後雞煲就黎啦!兩個人有半隻雞,份量都幾多,雞髀、雞胸、雞翼樣樣齊!雞肉軟滑入味,辣度適中,都幾香口!食到咁上下就可以加湯打邊爐,店員隨即奉上火鍋湯底同配料。火鍋配料拼盤都幾豐富,有肥牛片、豚肉片、鮮蝦、蔬菜、鮮魚片、雜錦丸類等等。豚肉片豬肉味濃郁;肥牛好軟腍,充滿牛肉香!各式丸類質素都不錯,最欣賞係當中嘅牛丸同豬肉丸,幾好食啊!總括而言,每位$168就有咁多野食,真係物超所值啊!

晚市雞煲任飲任食每位都係$168,包左點心拼盤、雞煲火鍋同任飲飲品,仲免收茶芥、免收加一服務費,好超值啊!

總括而言,每位$168就有咁多野食,真係物超所值啊!