2021-11-25
近期好鍾意同朋友去荃灣食飯,因為愛上左一間任食雞煲,嗰度啲食物除咗新鮮,份量又多,而且食物嘅選擇仲係好多,價錢又公道合理,最緊要係坐得舒服,我講緊嘅就係荃灣眾安街大鴻輝中心,18樓雞煲火鍋專門店雞煲火鍋專門店最重要就係個雞煲,雞煲嘅味道好香,色香味俱全,而且雞件嘅份量仲係好多,加埋佢秘製嘅醬汁,非常之好味,雞件嘅肉質好嫩滑,而且雞味好重,而醬汁令到個雞嘅鮮味更加突出,口感同味道都好好,淨係個雞煲已經一百分💯食完雞煲你就可以攞湯打邊爐,食完之後加啲湯煲滾左就可以放食物落去,食物有好多選擇,有最受歡迎嘅牛肉,海鮮,丸類,基本上打邊爐基本應該有嘅食物佢都有得供應,而蔬菜方面出面直情有個蔬菜櫃俾你任揀任攞任食,全部都係時令蔬菜,所以特別新鮮牛柏葉非常之爽口,而且鮮甜牛肉,脂肪比例好均勻,牛肉味好濃,入口好嫩滑鮮脆鯇骨腩,非常之肥美爽口,食落去充滿着魚油香味,而且仲係好新鮮響鈴,剛剛炸出來特別爽口,熱辣辣浸一兩秒湯已經好好味,因為啲湯已經有雞煲嘅味道,真係好正鵝腸就係我嘅最愛,新鮮嘅鵝腸有少少脂肪,灼一灼已經可以食,鮮味十足,而且爽口,味道好新鮮仲有太多食物,有興趣食雞煲嘅一定要來試吓呢間18樓
牛柏葉非常之爽口,而且鮮甜
牛肉,脂肪比例好均勻,牛肉味好濃,入口好嫩滑
仲有太多食物,有興趣食雞煲嘅一定要來試吓呢間
18樓雞煲火鍋專門店,包冇介紹錯