2024-05-21 89 瀏覽
今次嚟到荃灣試下川花烤魚,佢個位置一啲都唔難找,係喺荃灣廣場後面嗰條食街,門面好悠閒嘅感覺,餐廳門口有兩張枱,有食客帶埋狗狗一齊來開餐,係pet friendly 餐廳 😍,餐廳內座位寬闊,播住柔和嘅音樂可以慢慢食, 牆上掛了幾幅大大少少嘅油畫,成個氛圍都好慢活,食物方面餐廳好細心,可以揀原味,小辣,大辣,中辣,適合我哋呢啲唔係太食得辣嘅人士,食飯時間都幾滿座, 適合家庭,朋友或情侶聚會鮑汁雞煲 (半隻)雞煲大大盤,即叫即煮好新鮮,啲雞好靚,一啲都唔肥,肉很多,啲肉還是很鮮嫩,醬汁都煮得好好,好入味,配料還有好多洋蔥和酸菜,成個雞煲都好惹味 🤩黑豚肉片 & 美國肥牛食完雞煲我哋再加了豚肉和肥牛,豚肉和肥牛都切得好靚,睇見都流口水,豚肉有口感配埋 佢嘅湯底,好濃鬱,肥牛就好鬆化,冇筋,放入口融化了,份量都算多 😏魚湯米線 (加底)最後我哋嗌咗碗魚湯米線share食,餸都有好多唔同嘅選擇,我哋就選了鹵水豬耳和牛舌, 鹵水整得好入味好淋,份量都好多,好抵食 😉 川花烤魚 (荃灣)🏫地址:荃灣大壩街29號安康大廈地舖4678 4029 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐

鮑汁雞煲 (半隻)

黑豚肉片 & 美國肥牛

魚湯米線 (加底)

川花烤魚 (荃灣)
🏫地址:荃灣大壩街29號安康大廈地舖
4678 4029

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處