餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
資訊:

2015-10-14 1147 瀏覽
三個美女收工後,  一起吃晚餐,  左逛右逛,  穿過大街小巷,  LAB EAT Restaurant & Bar 在金巴利道的街尾位置,地點好隱蔽啊, 餐廳以微暗格調,環境寧靜舒適。㸃過餐後麵包先來了, 幾款不同味道, 較為喜歡那枝脆脆棒 3 款是日生蠔  $150 (由左至右 , 淡  至 濃味):分別是   Majestic / White Pearl  /  Tasmania海水味道適中,肉質鮮甜 細滑 ,  Majestic 體型比較細小俄羅斯沙律配牛柳粒,以一般田園菜蔬配上薯仔,普通啦!凱撒沙律, 煙肉太乾太硬吧 M5 和牛 , 每個人口味唔同,  Medium Well 我鍾意, 但朋友覺得太熟了肉質均稱,上桌時已聞到陣陣肉香, 伴碟的炸薯蓉球內軟外脆,感覺新鮮。海鮮墨魚汁意粉 .....漆黑一片 意粉全吸收墨魚汁香,香噴噴,  滑溜溜, 有蝦, 青口 , 鮮魷,洋蔥絲及小番茄陪伴非常好味,  好好好吃是日餐湯是忌廉洋蔥湯, 感覺到好細滑,洋蔥份量似是太少, 幾乎找不到 選擇了飲品  Mango Magic , 酸酸地, 味道不錯, 顏色賣相好看呢最後 , 來 個 甜品

㸃過餐後麵包先來了, 幾款不同味道, 較為喜歡那枝脆脆棒

俄羅斯沙律配牛柳粒,以一般田園菜蔬配上薯仔,普通啦!
凱撒沙律, 煙肉太乾太硬吧

肉質均稱,上桌時已聞到陣陣肉香,
伴碟的炸薯蓉球內軟外脆,感覺新鮮。

海鮮墨魚汁意粉 .....漆黑一片

非常好味,  好好好吃

最後 , 來 個 甜品, 我的至愛  cheese cake

飲番杯熱檸檬水 ,  口腔舒服 舒服 !

很完美的晚餐     o.k.

埋單大約 $1500,  價錢尚可以了

Mango Magic