3K
2023-10-28 56 瀏覽
朋友介紹有閒AV主題既拉麵店,咁特別就去試下先。晚上七點多來到,小店只有九個座位,我地入埋坐就FULL左了,好彩呀唔使排隊。店内裝修幾得意,用上彩色霓虹燈,紅紅綠綠的幾有feel😆而店家亦提供好幾款湯底的拉麵同小食,仲有得轉做套餐添。🍜白鳥湯拉麵+溏心蛋白雞湯底配上雞叉燒,全部都係雞😋湯底濃郁鮮味,唔膩亦不過鹹,好啱口味,仲飲晒啲湯添。麵條有嚼勁,麵質揀左適中啱我口味。溏心蛋用上曉雞蛋,蛋黃特别紅,勁流心正呀。🍜大賞繪豚骨湯拉麵+溏心蛋+豚片朋友揀左豚骨湯底配上豚肉叉燒,豚骨湯底都好濃,飲落有黏口感,個人覺得少鹹的,但朋友就係鍾意佢夠濃味。叉燒半肥瘦,雖然未到入口即化,但口感也不錯呀。🐓小鋼炮雞卷個名咁得意咪試下😆咬落爆汁的雞肉卷,外層肉雞皮包著,爆得香脆呢。🥟日式餃餃子正常的日式炸餃子,一客四隻有點少貴。🦪廣島隻蠔加餐揀左炸蠔,咬落有蠔汁正呀。🍤吉列蝦朋友跟餐揀要炸蝦,炸得香脆連蝦尾都食埋。🥤冷泡麥茶 & 青檸柑桔茶轉餐可要汽水或冷泡茶,而冷泡茶都有兩款,前者有麥香幾好飲,後者有啲酸,但朋友話正好去去豚骨濃湯的膩。飲晒啲湯,好飽好滿足的一餐。小店只有老闆一人,我見幾枱人都叫好多小食,

🍜白鳥湯拉麵+溏心蛋

🍜大賞繪豚骨湯拉麵+溏心蛋+豚片

🐓小鋼炮雞卷

🥟日式餃餃子
正常的日式炸餃子,一客四隻有點少貴。

🦪廣島隻蠔
加餐揀左炸蠔,咬落有蠔汁正呀。

🍤吉列蝦
朋友跟餐揀要炸蝦,炸得香脆連蝦尾都食埋。

🥤冷泡麥茶 & 青檸柑桔茶

飲晒啲湯,好飽好滿足的一餐。

小店只有老闆一人,我見幾枱人都叫好多小食,但老闆無錯單之餘,仲出餐出得幾快添,勁👏
2023-10-25