2023-04-21
位於灣仔謝斐道一間裝修環境甚有美式風格的漢堡店[TWO EDIOTS] ,橙色藍色奪目店面,牆上畫了有關漢堡的得意油畫,有一排向街既吧枱坐位能企能坐,好像外國街頭風情🎑餐廳約提供十多款漢堡,分別有牛肉、雞肉、魚、素食和Special幾個類別,也可以加錢升級至套餐,搭配小食或飲品。小食方面有蒜味雞翼、芝士 / 黑松露薯條、炸蠔、洋葱圈、芝士條等,選擇都好多👍🏻🍔▪️KOREAN BURGER $ 88餐廳最新推出咗韓式泡菜漢堡,咁特別我又鍾意食泡菜,梗係要即刻試吓,首先漢堡包用牛油煎香過,餡料非常豐富有太陽蛋,自家製泡菜酸酸辣辣,充滿韓式風味,炸甜薯天婦羅香甜香脆,漢堡扒好Juicy ,成個組合口感和味道都非常豐富,有創意又好食👍🏻🐟▪️Finding Nemo $ 70芥末魚柳漢堡,見到塊魚柳就好想食,完全有別於連鎖店正方形的魚柳,大大件就像Fish N’ Chips的魚柳一樣,外層超級香脆,魚肉滑溜,香脆鬆軟嘅麵包包住,加埋配料有生菜,椰菜絲,芝士,重點就係芥末沙律醬,味道香甜少少攻鼻,好味推介🍟✨Combo Set Upgrade $ 25With Cheese Fries and
🍔▪️KOREAN BURGER $ 88
🐟▪️Finding Nemo $ 70
🍟✨Combo Set Upgrade $ 25
With Cheese Fries and soft drinks
加錢可以升級做套餐,有好多小食和飲品選擇,
我就揀咗芝士薯條,粗身薯條薯條外脆內軟,淋上濃濃嘅芝士醬, 好食到停唔到口
🍗▪️Ediots Garlic Wings $ 48
必食推介蒜香雞翼,大大隻,脆槳夠薄炸至外層超級香脆,肉質鮮嫩多汁,充滿蒜香味,超正