行街經過K11藝術館,發現這裡有很多新派藝術展品,連草間彌生的南瓜🎃和村上隆的古怪作品都有,腳步自然被吸引了,順便看看餐牌, fusion西餐,非常對胃口,就在這裡吃個藝術午餐,一舉兩得 ,邊吃美食邊欣賞超級藝術品, 賞心樂事。 我們選了兩個套餐,一個和牛套餐,一個三文魚套餐 ,兩個套餐都包沙律或湯,主菜之外有飲品, 還可以加錢享用熱情果芝士餅。🤤💥💥 芒果蟹肉沙律💥💥 清新美味的組合 ,平時好難食到 ,芒果 新鮮酸酸甜甜, 加埋蟹肉同埋新鮮嘅沙律菜, 非常吸引, 健康又開胃。👍 🎃🎃香濃南瓜湯 🎃🎃南瓜湯煮得非常豐厚, 香濃creamy,仲好熱,食出南瓜嘅最好味道, 配有蒜蓉包,這是我試過南瓜湯中的極品。👍👍主菜(一 ) 日本和牛西冷🥩配日本青瓜🥒沙律及日本烤南瓜🎃燒得表面焦香的和牛西冷扒 ,好大一塊, 足足10安士 ,切開粉紅色 ,成熟度剛剛好 ,咬落鮮香美味 ,是牛肉中的極品, 如果冇筋更加完美 。日本青瓜沙律, 配上特別的酸甜醬汁 ,中和了牛油肥膩感, 再加上烤得香香的南瓜 ,更添美味。👍👍主菜(二)三文魚配芒果莎莎醬 一大塊煎香嘅三文魚, 配新鮮嘅芒果, 沙律菜青瓜,加上特製

💥💥 芒果蟹肉沙律💥💥

🎃🎃香濃南瓜湯 🎃🎃

主菜(一 ) 日本和牛西冷🥩配日本青瓜🥒沙律及日本烤南瓜🎃

主菜(二)
三文魚配芒果莎莎醬

一大塊煎香嘅三文魚, 配新鮮嘅芒果, 沙律菜青瓜,加上特製嘅莎莎醬 ,將肥美嘅三文魚,變得更加好味, 鮮艷嘅顏色 ,令整個菜好似一幅大自然春天的圖畫, 好睇又好食。😋😋
香濃的拉花咖啡☕

餐後當然要歎番杯咖啡, 技術精湛的咖啡師, 在兩杯咖啡上畫出美妙的圖案, 一片漂亮的樹葉 ,加一隻生動的天鵝, 令人愛不釋手, 越飲越開心。
完美餐後甜品

熱情果芝士餅 ,本以為餐後甜品只是一小塊 ,原來芝士餅的份量不小, 賣相精美,配埋藍莓同士多啤梨 ,仲有杏仁片,鬆軟潤滑的芝士餅酸酸甜甜, 令這一餐藝術午餐更添完美。💯
  • 香煎慢煮三文魚扒