2017-06-15
今日又過香港島同朋友飲下酒吹下水,朋友話依間居酒屋相當唔錯,一於book定枱試試。因為朋友已經嚟過所以食物就由佢話事。佢呢度清酒選擇好多,我哋對清酒認識唔深,就飲侍應推介既。佢好細心轉用壼上!甘口易入口,結果叫咗兩支。朋友話炸腐皮溫泉蛋好出名。好厲害,外邊炸得好脆,但竟然入邊嘅蛋係流心!雙重口感好食到不得了!上级刺身拼盤刺身真係睇得見好新鮮,處理得好好。池魚薄切刀工好,魚新鮮度爆燈,送酒佳品。炙燒和牛刺身Marbling 均勻細密,外層燒過牛味突出,配上酸酸甜甜嘅醬汁,完全唔覺油膩!一件接一件食唔停口。什錦雞肉棒串,一次過試咁多口味,啱晒我呢啲鍾意新鮮嘅人。雞肉入邊仲有雞軟骨,配埋生蛋黃,又滑又香,正!手羽先唐揚香口皮夠脆,調味亦都夠香口,不過就乾身咗少少,唔夠juicy。雖然呢度價錢唔算平,不過食物水準相當高,一定會再嚟。
因為朋友已經嚟過所以食物就由佢話事。
上级刺身拼盤
刺身真係睇得見好新鮮,處理得好好。
池魚薄切
刀工好,魚新鮮度爆燈,送酒佳品。
手羽先唐揚
雖然呢度價錢唔算平,不過食物水準相當高,一定會再嚟。