2020-10-04
小編其實好少去到沙田區食飯,今日咁啱有朋友想約去沙田搵好野食☺,小編當然好樂意啦,因為太少機會去到喇😲,即刻搵一搵餐廳🏃♀️。而就單計沙田站附近商場都已經好多間食肆,咁當然要靠App啦📱。最後小編們揀咗一間係好運中心食泰式菜既餐廳🇹🇭,名叫「農民泰菜」。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈冬陰肥牛粉絲煲套餐 $78今次揀呢個餐有一啲新嘗試,就係冬陰肥牛鍋套餐🥘,套餐入面就包埋一碗白飯🍚同一杯嘢飲🥤。另一方面,小編就揀咗青檸梳打🤩,我哋先講講主菜冬陰功肥牛粉絲先😋。呢款冬陰功辣度都唔係太夠辣,佢有冬陰功既香,但無冬陰功既辣,如果可以加翻多少少辣度就更完美🤨。而鍋入面亦足料,有齊粉絲、肥牛、生菜,樣樣都好好味☺,肥牛唔會話韌到好似食橡膠,博切🔪,非常好食。一大碗冬陰功肥牛煲加碗白飯仲有杯青檸梳打飲都係$78,小編認為價錢都叫合理👏,而出餐既速度係幾快,份量亦唔少。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦餐廳整體感覺好似室內環境咁,好似一間快餐店咁🤔,無乜泰式餐廳元素。食物質素亦尚算不俗,都好有冬陰功既味道😌。而餐廳位置比較遠🥴,貼近好運中心尾段位置,但附近就無乜泰菜食😏,如果附近既朋友突然有興趣嘗試泰菜,亦
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈冬陰肥牛粉絲煲套餐 $78
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
餐廳整體感覺好似室內環境咁,好似一間快餐店咁🤔,無乜泰式餐廳元素。食物質素亦尚算不俗,都好有冬陰功既味道😌。而餐廳位置比較遠🥴,貼近好運中心尾段位置,但附近就無乜泰菜食😏,如果附近既朋友突然有興趣嘗試泰菜,亦可一試,頂口癮💦。