2021-10-16 239 瀏覽
《Puzzle Dining &Cafe》馬鞍山今日行程尾站係馬鞍山,所以約定朋友Happy Friday 🤗從美食沙漠🏜揾食都唔係咁容易,由其我係外區人😂所以早一星期已做定功課Book定位,試這間沙漠中🏜的良心食店🗽而且環境好潔淨感覺舒服,仲有泡泡龍陪食🤩<熊本一口牛丼配玉子燒>🐮🍚熊本牛粒大約有15粒左右,粒粒都無脂肪位但又好軟,好正💖唔知點解佢個汁好似特別好味,唔似平時出面嗰d咁甜,配飯真係一流,套餐附有玉子燒同紅薑黃蘿蔔,食下牛又食下薑越食越開胃🤭<冬蔭功青口海鮮炒日本武藏野烏冬>我係超愛這個💖本身我係烏冬控,這個炒烏冬有二隻勁肥美既青口,大量小海鮮,冬蔭功個味好出,仲有金不換幾片喺入面,好野味😌佢仲講明用武藏野烏冬,份量好大食極都仲有咁,我自己清哂成碟😂😂😂😂😂<保雲酥焗青口>其實當時我唔太知道保雲酥係咩😂原來係麵包糠加蒜蓉牛油,口感加埋又幾得意喎!佢隻隻青口都好肥美,質素真係不錯👍<炸蝦配一口芝士>🍤 我同友人都係芝士怪😏立即發生搶食事件,佢個一口芝士好好食呀~我覺得下次可以叫多一份約一口芝士😆炸蝦都算幾大隻,但被一口芝士搶中左風頭🥳<Cold Brew> 🍶☕佢地出名有單
《Puzzle Dining &Cafe》馬鞍山

保雲酥焗青口

<炸蝦配一口芝士>🍤

吉列炸蝦配一口芝士

<Cold Brew> 🍶☕

佢地出名有單品咖啡,今日試左個
Cold Brew 好正,飲落好温潤順滑帶有回甘,感覺好舒服🥰佢地仲有好多款咖啡豆出售,咖啡控又有多個地方入貨

※ 舖頭全日免收加一,好抵食
※我見枱枱都叫單骨雞翼,我下次都要試下
2021-10-15
冬蔭功青口海鮮炒日本武藏野烏冬