2021-04-10
🇭🇰十三姨·嗰日我哋比較夜食晚餐 醒起喺Instagram見過呢間嘅翠玉瓜麵就決定試下佢😌😌·炙燒雞叉燒湯米粉$62 (翠玉瓜麵+$15)佢個翠玉瓜麵真係幾好食 個口感完全唔會草青 而且真係索曬佢個湯🤤🤤不過要另外再加$15我自己覺得有啲貴 而且佢個翠玉瓜麵同佢啲相有少少唔同 佢係比較細條既 不過唔影響佢個味道😎佢個湯都唔錯 好舒服 有淡淡既雞味 不過佢個雞叉燒就好麻麻地啦 佢個雞肉比較鞋 而且仲有啲雪味 大家可能嗌其他配菜會好啲🤭🤭🤭·炙燒手撕雞伴雞油飯$52 l 溏心蛋$8呢個我自己就覺得麻麻地啦 佢個飯好乾身 而且無咩味咁 就算落左佢既秘制豉油都好淡味🙊大家都係食麵好啲😂😂之後佢個溏心蛋係水煮既 所以無咩味 我本身以為溏心蛋一定係漬過既🤣·📍佐敦白加士街42-50號金寶樓地下6號舖📍旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖
炙燒雞叉燒湯米粉$62 (翠玉瓜麵+$15)
炙燒手撕雞伴雞油飯$52 l 溏心蛋$8
📍佐敦白加士街42-50號金寶樓地下6號舖