2022-12-19
今日難得入元朗,就緊係要食番細細個就食既傳統粉麵店🤩呢間餐廳近住大馬路同輕鐵站,無論搭巴士或者輕鐵去都好方便🥰而門面望落已經係好懷舊,大家值得去支持下👍🏻🍜1️⃣三併河粉(牛筋、牛腩、牛丸)($42)餐廳無論係三併或者係淨牛丸粉麵都係同價錢🤣黎到決定要試晒三樣,滿晒我三個願望😍首先個湯底係好濃郁既牛腩汁 啲河粉沾晒湯底真係好濃味😋然後佢既牛筋好軟林林,食到滿滿既骨膠原😍然後牛腩都炆得好入味,唯獨係稍為韌左少少,但都好好味😋🍜2️⃣淨牛丸河粉($42)呢碗湯底就唔係牛腩汁,係清湯底🤣不過佢同樣都附送左少少鹹菜乾係面頭,食落都好夠味😋而值得推介既真係佢地既牛丸!真係好彈牙😍而且食得出好濃既牛味,同埋咬落真係會有牛汁咇出黎!好足料👍🏻🧋3️⃣紅豆凍咖啡($30)呢杯飲品望到都夠晒懷舊🤤我地叫左少甜,所以更加飲得出咖啡既濃稠😍而且佢地真係好足料,落左好多紅豆😋好好味👍🏻
🍜1️⃣三併河粉(牛筋、牛腩、牛丸)($42)
🍜2️⃣淨牛丸河粉($42)
🧋3️⃣紅豆凍咖啡($30)