2017-04-27 709 瀏覽
來此糖水店已不計其次,終於N年後今日突然想寫下本人對此店的情意結.本人係非常喜歡食糖水,每次食完晚飯後都主動提議去糖水舖食糖水.雖然出面好多醣水舖嘅水準都有水準,但我一經過觀塘.....別無他想.....第一時間就想起"港記糖水",佢哋有傳統嘅糖水同埋流行嘅糖水.傳統糖水首推,合桃糊,完全係手磨嘅,唔同出面係用合桃粉開,價錢比旺角某間標榜手磨糖水店平,同埋其他連鎖店糖水都好少有整得好味的傳統糖水.如果唔想試傳統糖水,亦有好多特別糖水....款式太多,很難用文字介紹,提議大家嚟試吓.另外最緊要係價錢俾連鎖店糖水鋪平,份量俾佢哋多,想食傳統嘅湯水/有水準嘅糖水不妨搭地鐵去觀塘試吓呢間👍👍👍👍
合桃糊

芝麻湯圓