今日忙到爆, 餐晏仔拖到成5點先食, 所以一路都唔肚餓....搞到半夜點幾鐘先搵野食本來諗住呢D時間旺角點都多野食過尖沙咀, 點知去到創興乜放題都收曬工... 正當我想放棄放題, 去食茶記之際, 比我發現左呢間開到凌晨3點既放題喎, 咁就拿拿林入去食啦其實我真係冇諗過要寫呢間野既食評, 所以冇乜點影到相, 但食左少少野之後, 就開始覺得中中地伏, 開個openrice睇睇......發現原來都幾多負評......好, 其實唔係全部野都咁差既。例如魚生, 其實都唔係超低質魚生, 食落都覺得可接受 (雖然吞拿魚未解曬凍); 又例如芥辣8爪魚壽司 (強烈懷疑係叫貨叫返黎既, 仲有D紫菜好林)。跟住到差既野:1. 樓面成班都估計係做開茶記既呀姐, 粗粗魯魯咁2. 個幾個比你自己攞既醬(咩醋, 麻醬個D) 好稀, 好似開左水咁 (定係真係開水既但係開得太多水?)3. 軟殼蟹手卷: 好地地軟殼蟹+飯+紫菜咪好囉做乜又要淋個唔知咩醬上去? 搞到難食左4. 爐: 開到好大都仲係煮得好慢...好似煨肉唔係燒肉5. 肉: 質素並不高, 不過都明既, 呢個價錢唔會比到D靚既肉你食6. 都係肉: 食得放題實會

D野食

跟住到差既野:

1. 樓面成班都估計係做開茶記既呀姐, 粗粗魯魯咁
4. 爐: 開到好大都仲係煮得好慢...好似煨肉唔係燒肉
6. 都係肉: 食得放題實會樣樣叫少少, 叫左一大堆唔左都唔知係乜又唔係好食既肉堆埋一齊, 感覺都幾差, 不如比少幾樣肉我揀算啦
7. 勁多唔准呢樣唔准個樣既告示, 又話罰錢又剩......係, 我明你唔想浪費野 (加重你既成本), 但係咁樣感覺真係好差囉

總而言之其實有好多野, 好容易就可以做好少少(例如入D好少少既紫菜, 醬唔好咁稀), 但偏偏就個少少都唔做比你, 感覺真係幾差
2015-03-08
$160 (宵夜)