2017-01-30 1988 瀏覽
聖誕帶埋阿仔出街,諗住先睇燈飾,求其搵野食就算因為帶住小朋友,去食buffet,又坐唔得耐,食大餐又怕佢嘈到人咁出左尖咀,睇完燈飾,周圍搵下野食原來唔容易,仲諗住求其一間添點知好多都係set menu都正常嘅但老公突然醒起有一間係巷仔,食蠔,佢平時路過都想試,咁即管去望下出奇地呢間係散叫,仲要生蠔一隻隻叫都唔貴喎生蠔都係大路的款式和出產地職員話有2款係special無係menu度,要唔要試?但老公有心水想試2款所以先叫左2款先啲生蠔好新鮮喎平時出邊食,間中有蠔殼,或無乜海水味丫。。。但呢度反而開得好好,無蠔殼食到,又有保留海水味,証明開蠔師傅好手勢呢個要讚食生蠔有點埋白酒,係餐廳職員推介,不過無影相,但當我地決定唔到揀邊款好?職員好主動話拎晒2支俾我地試飲最後揀左職員推介嘅白酒(唔係menu內),味道散得快,配埋生蠔,咁啲味就仲突出,令人食到翻尋味跟住個扒到先但原來送錯枱但錯有錯著,都幾好味喎有些少肥膏,令到成塊扒好香唔鞋口好享受跟住點左龍蝦意大利飯er...得1隻龍蝦仔,感覺口多夠,好單調咁雖然龍蝦都大隻,但成碟飯得一隻龍蝦仔,煮完又縮水咁。。。感覺唔太抵食不過龍蝦同意大利飯都煮得好
聖誕帶埋阿仔出街,諗住先睇燈飾,求其搵野食就算

咁出左尖咀,睇完燈飾,周圍搵下野食
原來唔容易,仲諗住求其一間添
點知好多都係set menu
都正常嘅

出奇地呢間係散叫,仲要生蠔一隻隻叫都唔貴喎
生蠔都係大路的款式和出產地
職員話有2款係special無係menu度,要唔要試?
但老公有心水想試2款

所以先叫左2款先
啲生蠔好新鮮喎
平時出邊食,間中有蠔殼,或無乜海水味
呢個要讚

跟住個扒到先
但原來送錯枱
但錯有錯著,都幾好味喎
有些少肥膏,令到成塊扒好香唔鞋口
好享受
跟住點左龍蝦意大利飯
er...得1隻龍蝦仔,感覺口多夠,好單調咁

不過龍蝦同意大利飯都煮得好好味
餐廳有濕紙巾放係枱面,食完生蠔可以抹下手
仲可以賣下廣告,都幾好丫
四圍望下都仲有2張枱帶bb來食,又有一大班fd來食,感覺係好受大家歡迎,乜人都啱
唔會似啲餐廳,只得情侶

仲有唔夠位加枱放出啲,唔知會否俾人告,但証明好生意,多人棒場

下次要再去過,留返肚,試多幾款生蠔先得

大家都去試下丫

2016-12-25
2 分鐘 (堂食)