2024-12-08
半年前細孖👷🏻♀️食完呢間位於金雞廣場既Cafe推介左比大孖,依然keep 到水準。大孖👩🏻💼叫左兩個lunch set,包一個主食同飲品加$38有田園沙律同自家製蛋糕,補差價升級$38以上嘅飲品,性價比幾高🥢田園沙律(跟餐)羅馬生菜配上車尼茄同胡麻醬,非常開胃🥢墨西哥肉丸 💰76肉丸多汁飽滿,用香草同黑胡椒調味,淋上甜甜鮮蕃茄汁,惹味醒胃🥢香蒜白酒蜆肉意粉💰80意粉爽彈煙韌,加入蒜蓉同辣椒,爽中帶微辣,蜆肉份量都幾多,食落冇沙👍🏻白酒蒜蓉味突出,捉升蜆肉既鮮味🥢煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉💰92呢碟意粉以煙三文魚為主題,用六片煙三文魚捲成玫瑰花樣,再配上美味酸甜蕃茄醬🥫及忌廉,加埋好掛汁嘅意粉,每一啖都食得好滿足吖!餡料方面落足心思,有車厘茄菇菌作為餡料,整個配搭非常夾!🥢藍莓芝士蛋糕 Cheesecake用上忌廉芝士、牛油餅底,😍口感軟身,碟底仲有適量蜜糖同一個朱古力粉倒左個餐义做裝飾,裝飾擺盤有心思🥢花旗參蜜 +💰20天氣凍飲番杯花旗參蜜最舒服,配上蜜糖🍯唔會覺得好苦,cafe店員好細心提供暖蜜糖水,即刻有滋潤嘅感覺🥢青蘋果乳酪 +💰10飲品加入乳酪、青蘋果醬,面唧上忌廉,賣相吸引
🥢田園沙律(跟餐)
羅馬生菜配上車尼茄同胡麻醬,非常開胃
🥢墨西哥肉丸 💰76
🥢香蒜白酒蜆肉意粉💰80
🥢煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉💰92
🥢藍莓芝士蛋糕
🥢花旗參蜜 +💰20
🥢青蘋果乳酪 +💰10 飲品加入乳酪、青蘋果醬,面唧上忌廉,賣相吸引,乳酪份量都幾足,大家要預留個肚飲啦😇
✍🏻總評:
加🔟服務費:✅