2019-06-01
📍 #尖沙咀tummy | Helen’s-.今日放工同朋友食完飯 想搵個地方傾下計就黎左呢間位於尖沙咀既bar到飲杯野 一上到黎格局好似去左泰國咁 所有裝修都係東南亞風格 個環境幾舒服 好寬敞😊 仲可以玩骰盅添🤣 餐牌主要係飲品為主 係餐牌上既signature cocktail都有寫上濃度 夠哂細心 嗌完食物同飲品待應就拎左啲花生小食比我地送酒 食物就主要係小食例如係串燒、炸魚薯條等等-.🍹Yesterday $68強度5 係一杯比較強酒精濃度既cocktail 侍應係我面前由打滿橡木煙既酒壺出倒出黎 酒充滿左柑橘既味道 充滿橡木香 飲落有點像 Jack daniel-.🍹Helen’s Tea $68酒精濃度為2 呢杯係好易入口既cocktail 味道酸酸甜甜 但飲到最後既時候發現酒沉到杯底 都唔好睇少佢🤔-.🍴海鮮忌廉汁意粉 $68呢個意粉既汁好creamy好香甜 都幾足料 有蘑菇有蝦有蘆筍😍👍-.🍴串燒 $48佢有豬牛雞比我地撰 我地就要左每樣2串total有6串都幾抵食 佢重有唦嗲醬比我地點
🍹Yesterday $68
🍹Helen’s Tea $68