2018-07-26
朋友約觀塘食飯,行錯路,響工廈上電梯去間餐廳 - 魔膳廚房。餐廳面積好大,裝修復古得黎又有藝術感,仲有projector 播下片。餐牌都好別緻,長型厚木板📋,有套餐又有單點,琳琅滿目。餐廳中心有沙律bar,跟餐加+$38就可以任食沙律,可惜冇影到相😣! 沙律款式多不勝數,好似酒店自助餐咁👍🏻,例如:三色椒、生洋蔥圈、車厘茄 等等,沙律醬款式都四五款。 但今晚唔係好肚餓,我地兩個都冇加錢食,在場都有過半食人食。我地叫左兩個set dinner,跟餐有餐湯&餐包,餐湯有羅宋湯/南瓜湯,一人一款,羅宋湯好多配料,朋友話南瓜湯好creamy。餐包熱哄哄,表皮脆內裡軟,有別一般質素。主菜:扒大虎蝦配龍蝦汁意粉,有虎蝦&青口配襯,材料新鮮。意粉配龍蝦汁,味道更濃厚!意粉底仲有層蝦米&八爪魚粒吸哂精華。墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯,大大條Baby Ribs,廚房好勁,咁大條都冇燒焦之餘,仲燒到好香 好有咬口。
餐牌都好別緻,長型厚木板📋,有套餐又有單點,琳琅滿目。
主菜: