2023-04-06 341 瀏覽
嚟緊長假期咁開心,所以跟啲同事去食好嘢,今日我哋揀咗喺公司附近嘅鷹巢中菜廳,呢度環境幾好,地方闊落,可以靜靜地嘆番下。 啲點心幾好味.  今日食咗: 蛋黃千層糕 - 其實已經好耐冇見過,一啖淡嘅奶黃夾雜着蛋黃鹹香味,據我所知因為工序好煩複, 已經買少見少了另外, 上湯牛肉球 - 牛肉球係我必食嘅點心。平時食嘅都只係山竹牛肉,呢個幾特別,用上湯來熬製,香濃美味.  仲有, 甘筍鹹水角 - 佢嘅造型好特別,真係成個甘筍咁,啱晒嚟緊復活節嘅感覺,鹹水角嘅皮亦都好煙韌, 皮薄, 亦好足料沙律春卷,春卷嘅賣相好靚,佢特登整咗啲沙律菜好似一束花,好有心思, 同埋脆卜卜,啱晒我。 帶子碧綠海螺棧 - 啲帶子好鮮甜,海螺肉質爽口,好清新。 陳皮燉雪梨 - 好滋潤又清甜,佢真係有成個雪梨上,可以雪梨肉都食埋。

帶子碧綠海螺棧 - 啲帶子好鮮甜,海螺肉質爽口,好清新。

上湯牛肉球
帶子碧綠海螺棧